Hyvät Paintball-varusteet takaavat parhaan suorituksen pelissä

Paintball eli värikuulapeli on hauska joukkuepeli, joka edelleen kasvattaa suosiotaan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Paintballissa jokainen saa värikuulapanoksia ampuvan ilma-aseen, jonka avulla on tarkoitus päihittää toinen joukkue erilaisissa tehtävissä. Paintball-turnaukset voivat kestää jopa tunteja tai koko päivän, tai kyseessä voi olla monien pienempien tehtävien täyttämä, muutaman tunnin mittainen pelisessio.paintball_131417318

Valitse väljiä ja paksukankaisia vaatteita suojaamaan iskuilta

Paintball-pelejä tarjoavat yritykset ja keskukset tarjoavat joko kokonaishintaan sisältyvänä tai erikseen vuokrattavaksi paintballiin soveltuvan suojahaalarin, maskin sekä aseen. Jotkut yritykset vuokraavat varusteita myös omatoimiseen pelaamiseen.Perussetin lisäksi muut pelivarusteet on tuotava pelipaikalle omasta takaa. Värikuulan osuminen voi sattua erityisesti lähietäisyydeltä ammuttuna, ja sen takia suojahaalarin alle puettavat vaatteet kannattaa valita huolella. Erityisesti hoikat pelaajat voivat kokea värikuulan osuman kivuliaaksi, sillä kipeimmältä osuma tuntuu luisilla alueilla kehossa.Tämän takia on syytä sään salliessa pukeutua kerroksiin: mitä useampi kerros, sen paremman vaimennuksen saat kuulan lyönnille. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että pelissä liikutaan ja juostaan paljon, eli ylipukeutumista kannattaa välttää hikoilun takia. Väljät vaatteet toimivat vaimentavampina kuin tiukat, sillä väljien vaatteiden alle jäävä ilma itsessään jo vaimentaa iskua. Vaatteiden kannattaa myös olla mukavat päällä ja sellaiset, joissa on helppo liikkua. Esimerkiksi kollege-housut ovat erinomainen vaihtoehto.

Sopivat jalkineet takaavat mukavan pelikokemuksen

Jalkineiden valinta parhaan suorituksen vuoksi on erittäin tärkeää. Muista, että värikuulan värineste voi olla haastavaa pestä pois huokoisista materiaaleista, joten on tärkeää valita kengät, jotka saavat likaantua, tai jotka on valmistettu helposti pestävästä materiaalista.Paintball-peleissä juostaan, kyykistellään, hypitään ja yleisesti ottaen vietetään paljon aikaa seisten. Valitse siis jalkineet, joiden mukavuus on taattu. Esimerkiksi Salerunner tarjoilee monia kenkiä, jotka tunnetaan laadukkuudestaan ja kestävyydestään.

Aurinkoisella ja kylmällä säällä päähine suojaa päätä

Jos peliolosuhteet ovat erittäin aurinkoiset tai kylmät, on hyvä varata peliin mukaan päähine pään suojaksi. Hattu, kuten lippalakki tai kevyt pipo myös suojaa takaraivoa värikuulien iskuilta. Harkitsen myös hansikkaita käsien suojaamiseksi kylmältä sekä värikuulien iskuilta. Loppujen lopuksi tärkeintä pelissä parasta mahdollista suoritusta varten on, että varusteet ovat mukavat ja säähän sopivat.