Paintball

Monet meistä ovat varmasti nähneet Paintballia pelattavan jossain muodossa. Kyseessä on ammuntapeli tai -harrastus, joka myös jossain määrin jakaa ihmisten mielipiteitä. Paintballissa ideana on ampua vastustajia erilaisilla aseilla, ja luotien sijaan aseissa käytetään värikuulia eli niin sanottuja merkkaimia.Tämän pelin idea on yksinkertaisuudessaan se, että vastustajia pyritään poistamaan pelistä merkitsemällä heidät värikuulilla.

Erilaiset paintball-tyypit

Paintball on toiselta nimeltään värikuulapeli, mutta nimestään huolimatta sitä pidetään nykyään urheilulajina. Laji voidaan jakaa kahteen alatyyppiin, jotka ovat Speedball ja Woodsball. Speedballia pelataan kentällä ja Woodsballia puolestaan metsässä. Pelissä on olemassa myös erilaisia formaatteja, kuten esimerkiksi juonelliset skenaariopelit, erilaiset lipunryöstöpelit sekä erilaiset turnaukset. Nykyään pelin kentällä pelattava versio on suositumpi.

Kenelle paintball sopii?

Paintball on hyvin fyysinen laji, jossa liikutaan paljon ja lisäksi luonnollisesti ammuntataidot ovat tärkeitä. Laji soveltuukin hyvin niille, jotka etsivät fyysisiä haasteita sekä ammunnan kaltaista tarkkuutta ja keskittymistä. Ampumahiihto lienee melko hyvin verrattavissa tähän lajiin. Se, että pelissä kohteena ovat ihmiset, ei tietysti miellytä kaikkia, mutta lajin suosio on kuitenkin ollut tasaisessa nousussa.Mikäli olet kiinnostunut lajin harrastamisesta, voit ottaa yhteyttä erilaisiin Paintball-seuroihin, joita löytyy nykyään eri puolilta maata. Paintballia voi myös kokeilla jollakin pelifarmilla, joista saa lyhyen opastuksen pelaamiseen. Tällaiset kertaluontoiset tapahtumat ovat muun muassa polttariporukoiden suosiossa, mutta monet saavat niistä kipinän myös lajin vakavampaankin harrastamiseen.